How Facebook made Quanta redesign its servers

A view of the interiors of Facebook's new server hall in LuleaStoring pictures over a period of time is a challenge for even small households. So how does a company like Facebook, with over 1.1 billion users posting millions of images every second, overcome their big data problem? When Facebook decided to open a new data centre at the Arctic coast town of Lulea in Sweden and redesign its old one in Oregon, USA, it also changed the way servers were made till then.

http://businesstoday.intoday.in/story/how-facebook-made-quanta-redesign-its-servers/1/198037.html

Posted on 23/08/2013, in Facebook, Quanta, Server. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s